Koiraosteopatia

Osteopaattisessa hoidossa koiraa hoidetaan kevyesti, rauhallisesti ja koiraa kuunnellen.

Eläimet ja niiden hyvinvointi on lähellä sydäntäni. Siksi olen kouluttautunut myös koirien osteopaattiseen hoitamiseen. Eläimet tarvitsevat hoitoa ihan samalla tavalla kuin ihmisetkin. Koska eläinten hermosto on hyvin herkkä ja mukautuva, niin yleensä hoitovasteetkin ovat varsin positiivisia.

Koiran osteopaattisessa hoitamisessa pätee samat lainalaisuudet kuin ihmisten hoitamisessa. Tavoitteena on vahvistaa koiran omaa elinvoimaa vaikuttamalla eri kudosten liikkuvuuteen, elastisuuteen ja yhteistoimintaan, verenkiertoon ja hermoviestintään. Osteopaatti hoitaa mm. koiran pehmytkudoksia, luita ja niveliä, selkärankaa ja hermostoa edistääkseen koiran toimintakykyä, liikkumista ja hyvinvointia. Osteopaattisessa hoidossa koiraa hoidetaan kevyesti, rauhallisesti ja koiraa kuunnellen. Koiraa ei pakoteta mihinkään. Hoitotilanne on rento ja rauhallinen, jotta se olisi karvakuonolle mahdollisimman miellyttävä kokemus. Tavoitteeni on, että hoidon jälkeen hoitotilasta poistuu onnellinen omistaja ja vielä onnellisempi koira.

Ennen hoitoon tuloa koira on syytä käyttää tarpeillaan. Älä myöskään syötä koiraa juuri ennen hoitoon tuloa.

Hoidon aluksi haastattelen omistajaa koiran tilasta ja terveydestä. Tämän jälkeen tutkin koiran liikkumista ja muutenkin annan koiran tutustua minuun ja kosketukseeni. Itse hoitaminen kestää vaivasta ja tutkimisen tuloksesta riippuen n. 20-30 min. Yleensä annan myös omistajalle kotihoito-ohjeita. Hoidon jälkeen koira saattaa olla unelias ja janoinen. Se on täysin luonnollinen reaktio hoidon vaikutukseen.

Koira kannattaa tuoda osteopaatille esimerkiksi kun;

• koira ontuu tai sen liikkuminen on heikentynyt tai muuttunut (esimerkiksi toispuoleisuus)
• koira ei suostu hyppäämään tai nouseminen esimerkiksi portaissa on vaikeutunut
• koiralla on selkä- tai nivelvaivoja (esimerkiksi nivelrikkoa)
• koiralla on ruoansulatusvaivoja tai hengitysvaikeuksia tai se yskii voimakkaasti
• koira toipuu leikkauksesta (leikkauksen jälkeinen kuntoutus) tai traumasta

Koiran voi myös tuoda hoitoon ilman, että koiralla on mitään varsinaista vaivaa. Ylläpitävä kehonhuolto on erittäin tärkeää koiran toimintakyvyn ja vaivojen ennaltaehkäisyn kannalta. Osteopatiasta hyötyvät kaikki koirat; pennut, sohvalla tai sylissä löhöävät seurakoirat, aktiiviset käyttökoirat ja tietysti myös jo pidempään koiranelämää eläneet seniorikoirat. 

Hoidon hinta (sis. ALV 24%) 60€/30-45 min

Aikaa voit varata soittamalla numeroon 044-5097454