Palvelut & Hinnasto

Maksuvälineinä käy käteinen, yleisimmät debit/credit-kortit, Epassi (Hyvinvointi-etu) sekä SmartumPay (Hieronta-etu) 

Mahdolliset peruutukset viimeistään 12 h ennen varattua aikaa. Muussa tapauksessa perimme hinnaston mukaisen hoidon hinnan. Myös peruuttamattomista (esim. asiakas ei saavu paikalle) varauksista peritään hinnaston mukainen hinta. Peruutuksen syy ei vaikuta maksuun.

Osteopatia

 Mitä osteopatia on?

 Klassinen osteopatia on tehokas, miellyttävä ja äärimmäisen monipuolinen manuaalisen terapian muoto, joka perustuu terveyden kokonaisvaltaiseen vahvistamiseen kehossa. Osteopatia on terveydenhuollon ala, joka perustuu anatomian, fysiologian, embryologian ja muiden biolääketieteellisten tieteiden periaatteisiin. Osteopatiassa pyritään aina löytämään ja hoitamaan ongelmien todellista syytä, ei ainoastaan oireita. Ihmiskeho on kokonaisuus, jossa kaikkien kehon osien rakenne ja toiminta vaikuttavat toisiinsa. Tämän vuoksi osteopaattisessa hoidossa korostetaan kehon rakenteellisten ominaisuuksien ja toiminnallisuuden välistä vahvaa yhteyttä ja kehon omaa luontaista parantumiskykyä, koska terve ja hyvinvoiva keho korjaa itseään automaattisesti ja näin vastustaa sairauksia. Kehon hyvä toiminta ja terveys koostuu tuki-ja likuntaelimistön sidekudosten, hermoston ja verenkiertoelimistön optimaalisella tavalla toimivasta yhteistyöstä.  

Mitä osteopatialla hoidetaan?

 Osteopaattinen hoito tähtää aina elinvoiman, vitaliteetin,  lisääntymiseen ja kehon omien säätely- ja paranemismekanismien voimistumiseen. Osteopatialla voidaan hoitaa  tehokkaasti mm. lantio- ja selkäkipuja, niska-hartiaseudun vaivoja, erilaisia ylä- ja alaraajakipuja, hermoston kiputiloja (esim. hermopinteet), päänsärkyä, migreeniä ja huimausta, urheiluvammoja, purentaongelmia ja myös hengitys- ja ruoansulatusongelmia, stressiä, traumojen jälkitiloja jne. 

 Hoitomenetelmät 

 Osteopatiassa käytetään yksilöllisesti erilaisia lihas- ja lihaskalvotekniikoita, nikama- ja nivelkäsittelytekniikoita ja hellävaraisia sisäelinkudosten- ja hermostonkäsittelymenetelmiä. Monipuolisten, turvallisten ja yksilöllisten hoitomallien ja -tekniikoiden myötä osteopaattinen hoito soveltuu kaikenikäisille ja – kuntoisille; vauvasta vaariin. Osteopatialla hoidetaan myös eläimiä, muun muassa koiria ja hevosia.

 Osteopaattinen hoito 

 Hoidon aluksi osteopaatti haastattelee asiakkaan selvittääkseen yleisen terveystilan, sairaushistorian ja mahdolliset tehdyt kirurgiset toimenpiteet. Tämän jälkeen tutkitaan  asiakkaan asento, ryhti, lihastasapainoa, liikeradat, selkärangan toiminta ja katsoessaan tarpeelliseksi,  osteopaatti tekee asiakkaalle neurologisia testejä. Haastattelemalla ja tutkimalla asiakasta, osteopaatti pyrkii selvittämään kehon luonnollista toimintaa ja tasapainotilaa mahdollisesti häiritsevät tekijät.

  Itse hoito koostuu osteopaatin tarpeelliseksi katsomien häiriöiden hoitamisesta sekä kehon luontaisen tasapainotilan vahvistamisesta  vaikuttamalla esimerkiksi hengitykseen, verenkiertoon ja hermoston toimintaan. Osteopaattisten hoitoperiaatteiden mukaisesti, hoito kohdistetaan koko kehon yhteisen toimintakyvyn ja tasapainotilan vahvistamiseksi eikä pelkästään oirealueen hoitoon, koska pelkällä oirehoidolla ei saada aikaiseksi pitkäkestoista hyötyä. Oirehoito ennemminkin saattaa vaan  pahentaa kehon tilaa, koska oire on kehon luontainen reaktio häiriöstä ja tuon luontaisen reaktion poistaminen vaan vakiinnuttaa ongelman. Tämän vuoksi on tärkeää tarkastella ja hoitaa kehoa psykofyysisenä kokonaisuutena, eikä ainoastaan yksittäisinä alueina, osina tai toimintoina,

  Hoitoon tullessasi pue päällesi itsellesi mukavat alusvaatteet (tai trikoot/shortsit/vast) koska tutkiminen ja hoito tapahtuvat pääosin alusvaatteisillaan. Osteopatia on nimikesuojattu sekä Valviran hyväksymä että valvoma terveydenhuollon hoitoala.

 

 

 

Purentalihasten hoito

Purentalihasten toimintahäiriö TMD ( tempomandipular disordes) on yleisnimitys puremalihasten, leukanivelten, hampaiston ja niihin läheisesti liittyvien kudosten sairaus- ja kiputiloille sekä toimintahäiriöille. Tavallisimpia oireita ovat leukaniveläänet, leukanivelten ja purentalihasten kivut, leukojen jäykkyys, päänsärky, kasvojen kivut, korvakivut, huimaus, erilaiset äänen tuotto ongelmat, lihassäryt niskassa ja hartioissa. Syitä TMD:n syntyyn ovat ryhdin- ja lihastasapainon häiriöt, yö- tai päiväaikainen hampaiden yhteen pureminen, rentouden puute, ikääntyminen ja sairaudet, vammat ja traumat. Purentaelinten toimintahäiriö voi syntyä myös, jos hampaat ohjaavat leukaa väärään asentoon. Virheellisessä purennassa puremalihakset ja leukanivelet joutuvat tekemään ylimääräistä työtä etsiessään leualle oikeaa asentoa, jolloin ne kuormittuvat ja kipeytyvät. Hoidossa huomioidaan kokonaisvaltaisesti ryhdin tutkiminen, kehon hallinnalliset asiat, rinta- ja kaularangan liikkuvuus, niskahartiaseudun lihaksisto, stressi sekä tietysti purentalihakset ja leukanivelet. Hoito on osa osteopaattista hoitoa.